Gewoon lekker eten

Forte

Webshop

 

 • De keuken van Catalonië

  José Pizarro

  De keuken van Catalonië

  De keuken van Catalonië verschijnt begin september


  ISBN: 9879461318367
  Omvang: 256 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 24,99
Meer informatie

De keuken van Catalonië verschijnt begin september

Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje, vlak bij de Franse Pyreneeën. De natuur en cultuur in de regio zijn ongeëvenaard. In De keuken van Catalonië reist José Pizarro van het bonte Barcelona met zijn imposante Gaudí-bouwwerken naar de Romeinse en Griekse ruïnes in Girona en de afgelegen stranden aan de Costa Brava om een aantal van de populairste Catalaanse gerechten te creëren.

Josés culinaire avontuur begint steevast op de markt, waar hij zijn hart ophaalt aan het verse vlees, de verse vis en de verse groenten in de kraampjes. Hij tovert er typisch Catalaanse gerechten mee op tafel, zoals de klassieke patatas bravas, een heerlijk stoofpotje van kip met langoustines, en rijst met konijn. Van een snelle tortilla met wilde paddenstoelen tot winterse, langzaam gegaarde lamsschouder met asperges en zeekraal en verfijnde hazelnoot-pruimgebakjes. Josés interpretatie van de Catalaanse smaken zal je ongetwijfeld inspireren om zelf aan de slag te gaan in de keuken!

Jamie Oliver over Catalonia van José Pizarro:
‘Een waarlijk prachtig boek, geschreven door mijn favoriete Spanjaard. Dit boek bulkt van de zonnige inspiratie en volmaakte heerlijkheid.’