Gewoon lekker eten

Forte

Webshop

 

 • Het Hollands Maandkookboek

  Annemieke Geerts-Chillé

  Het Hollands Maandkookboek

  Makkelijk, betaalbaar en duurzaam koken


  ISBN: 9789462500211
  Omvang: 192 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 24,95
Meer informatie

Wil jij ook graag weten wat er in je eten zit en waar het vandaan komt? Eet je ook het liefst producten van dichtbij en vind je het belangrijk om lekker en gezond te eten, maar heb je in je drukke bestaan niet veel tijd om in de keuken te staan? Dan is dit no-nonsense kookboek een geweldige hulp. Met de makkelijke recepten zet je snel een lekker gerecht op tafel. Je krijgt daarnaast talloze tips die het koken eenvoudiger maken en die er voor zorgen dat je niets weg hoeft te gooien.

Het Hollands Maandkookboek biedt meer dan 100 overheerlijke recepten voor gevarieerde voor-, hoofd- en nagerechten passend bij het seizoen. Zoals een lekkere anti-dip vitaminesoep in januari, een zomerse peultjes-frambozensalade in juli en een kerstmenu zonder vlees.
Met de makkelijke recepten en talloze tips van Annemieke Geerts-Chillé heb je een eigentijds en praktisch kookboek in handen met een handige verskalender waarin je per maand kunt zien wat er van Hollandse bodem komt.

RTV Baarn maakte een leuk filmpje met Annemiek, waarin ze vertelt wat de ideeën zijn achter haar boek en een heerlijke salade klaarmaakt:

 


Over de auteur
Annemieke-Geerts.jpeg

Annemieke Geerts-Chillé is een fanatieke thuiskok. Van jongs af aan is Annemieke dol op koken en lekker eten. Niet in de laatste plaats omdat haar ouders haar al heel jong meenamen naar de betere restaurants.

Na een studie Journalistiek in Tilburg, ging Annemieke achter de schermen bij televisie werken. Inmiddels werkt ze al vele jaren als eindredacteur bij diverse programma’s. Door haar passie voor koken was het logisch dat ze kookprogramma’s ging maken. “Al filmend en monterend leerde ik ontzettend veel van de chefs. Daardoor ging ik toch anders in mijn eigen keuken staan. Ik leerde bijvoorbeeld veel meer kooktechnieken kennen en ontdekte hoe belangrijk versheid en kwaliteit voor de smaak zijn”.

Wie bewuster met zijn eten omgaat wil graag weten waar zijn eten vandaan komt. Maar in de supermarkt wordt die informatie nauwelijks gegeven. Dat stoorde Annemieke behoorlijk en dus ging ze zelf op zoek naar informatie. Bovendien wilde ze duurzamer gaan eten en besloot ze om thuis voortaan zo veel mogelijk met verse ingrediënten uit Nederland te gaan koken. Daarvoor stelde ze een eigen verskalender samen zodat ze een makkelijk overzicht had welke groenten, fruit en kruiden wanneer van het land kwamen. Deze verskalender, haar eigen recepten en kookkennis vielen ook in goede aarde bij de vrienden voor wie ze regelmatig kookt.  Daarom besloot Annemieke om al haar recepten op te gaan schrijven en die samen te voegen met haar informatie over de herkomst van ons eten. Dat resulteerde bijna twee jaar later in een heerlijk overzichtelijk kookboek met ruim honderd makkelijke recepten, talloze kook-en bewaartips en consumenten-informatie in de vorm van de ‘Weet wat je eet’.

Annemieke heeft een kookblog Mijnhollandsekeuken en geeft workshops om mensen bewuster te maken wat ze eten.