Gewoon lekker eten

Forte

Webshop

 

  • Jam, gelei, confituur

    Janine Bruinooge

    Jam, gelei, confituur

    en meer lekkers van het seizoen


    ISBN: 9789462501652
    Omvang: 128 blz.
    Uitvoering: paperback

    € 14,95
Meer informatie

In dit boek laat Janine Bruinooge zien hoe je makkelijk zelf jam, confituur, compote, gelei, siroop en relish maakt. Met fruit- en groentesoorten die op dat moment het lekkerst zijn en die je overal kunt krijgen. Of dat nou vers geoogste rabarber is of een handvol aardbeien van de volle grond: van alle seizoensgroente en -fruit kun je in je eigen keuken eenvoudig de heerlijkste conserven maken.

Jam, gelei, confituur bevat 44 recepten – zowel klassiekers als ‘net even anders’, ingedeeld op seizoen en naar fruit- of groentesoort. Alle recepten zijn vegetarisch en veelal veganistisch. Laat je inspireren door de ruim 120 pagina’s vol informatie, praktische tips en aantrekkelijke foto’s. Ga lekker aan de slag en vul die potten met het beste van het seizoen.


Over de auteur
Janine_Bruinooge©Melissa_Milis.jpg

Janine Bruinooge, journalist en tekstschrijver, is gek op schrijven en lekker eten. Het liefst combineert ze die twee. Zoals ze onder andere doet op datisjammie.nl, haar eigen culinaire website met seizoensrecepten, nieuwtjes over streeketen en tips over jam maken. Jam is het seizoens- en streekproduct bij uitstek. Ingemaakt met suiker kun je maanden later nog (na)genieten van de fruitoogst van afgelopen zomer. Mmm…dat is jam(mie)!

Hetzelfde enthousiasme voor inmaken vind je in Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen. In dit kookboek legt Janine duidelijk uit hoe je makkelijk zelf jam, confituur, compote, gelei en siroop, chutney en relish maakt. Met fruit- en groentesoorten die dan op hun best zijn en die je overal kunt kopen.

Janine werkt(e) daarnaast als journalist en tekstschrijver voor:

  • tijdschriften zoals AllerHande, B van Borstkankervereniging Nederland, Stadstuinieren, Groei & Bloei, Santé en VARA TV Magazine.
  • websites zoals borstkanker.nl, carrièretijger.nl, hoedoe.nl, lancelots.nl en margriet.nl.
  • het kookboek De Groene Garde.

Meer weten?
Sinds 2014 woont Janine in Brussel. De ideale plek voor een taalliefhebber en lekkerbek. Op janinebruinooge.nl lees je meer over Janine en haar schrijfwerk.

Auteursfoto: Melissa Milis