Gewoon lekker eten

Forte

Webshop

 

 • COPY PASTRY

  Jurgen Koens

  COPY PASTRY

  Patisserie om te combineren


  ISBN: 9789462500310
  Omvang: 240 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 33,50
Meer informatie

COPY PASTRY is een heerlijk boek van sweet designer Jurgen Koens. Het staat boordevol desserts met verschillende texturen en smaakbelevingen, spannende ijsgerechten, bite-size friandises, heerlijke taarten, verrassende chocoladecreaties zoals mandarijn-kardemom en rabarber-paprika, en natuurlijk ook hartige en zoete viennoiserie. De receptenzijn stuk voor stuk stoer, eigenzinnig, oogstrelend en bijzonder lekker.
Een must-have dus voor elke thuisbakker en patissier!

Jurgen ontwikkelde een unieke methode om bereidingen en technieken in verschillende vormen, smaken en toepassingen terug te laten komen in zijn patisserie. Waar de ene techniek zorgt voor een krokante toets in een taart is het in het andere recept de basis voor een verbluffende friandise. Beheers je bijvoorbeeld het maken van zijn crémeux, dan kun je er eindeloos mee variëren. Of neem de brownie: de ene keer is het een taartbodem, in een andere creatie wordt het verwerkt tot een crumble.

Jurgen Koens is chef-patissier, food designer, productontwikkelaar en kok. Hij kookte en bakte bij diverse gerenommeerde restaurants en was o.a.chef-patissier bij Manoir Inter Scaldes. Tegenwoordig runt hij de Pastry Club in Eindhoven en ontwikkelt daar patisserieproducten. Het is Jurgens droom om iedereen patisserie te laten ontdekken.

"Eten verbindt en patisserie verrijkt je leven!" 

Meer info over Jurgen en zijn werk vind je op de socials van Jurgen Koens en op pastryclub.nl


Over de auteur
JUrgen-Koens-W.Weststrate.jpg

"Eten verbindt en patisserie verrijkt je leven!"

Jurgen Koens (1977, Zeeuws-Vlaanderen) is chef-patissier, food designer, productontwikkelaar en kok. De liefde en kennis voor het bakken en koken van zijn oma’s legden de basis voor zijn culinaire en zoete carrière. Op zijn veertiende begon hij als afwasser om een brommertje te kunnen betalen. En daarmee begon de liefde voor het koken.

Koens kookte en bakte bij restaurants De Kromme Watergang, De Swaen, Le Gavroche, werd chef-patissier bij Manoir Inter Scaldes, kookte op een cruiseschip en bij luxe cateraar Maison Van den Boer. Tegenwoordig runt hij de Pastryclub in Eindhoven en ontwikkelt hij patisserieproducten.

Jurgen heeft zowel nationaal als internationaal aan vakwedstrijden meegedaan, en won awards bij onder meer de Chef’s Olympics, de Culinary Asia Cup en de Villeroy & Boch Culinary World Cup. Het is Jurgens droom om iedereen patisserie te laten ontdekken

In oktober 2019 verschijnt bij Forte Culinair zijn patisserieboek Copy Pastry, een compleet boek over patisserie voor thuisbakkers en profs.