Gewoon lekker eten

Forte

Webshop

 

 • De keuken van Catalonië

  José Pizarro

  De keuken van Catalonië

  Recepten uit Barcelona en omstreken


  ISBN: 9879461318367
  Omvang: 256 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 24,99
Meer informatie

Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje, vlak bij de Franse Pyreneeën. De natuur en cultuur in de regio zijn ongeëvenaard. In De keuken van Catalonië reist José Pizarro van het bonte Barcelona met zijn imposante Gaudí-bouwwerken naar de Romeinse en Griekse ruïnes in Girona en de afgelegen stranden aan de Costa Brava om een aantal van de populairste Catalaanse gerechten te creëren.

Josés culinaire avontuur begint steevast op de markt, waar hij zijn hart ophaalt aan het verse vlees, de verse vis en de verse groenten in de kraampjes. Daarmee tovert hij typisch Catalaanse gerechten op tafel, zoals de klassieke patatas bravas, een heerlijk stoofpotje met kip en langoustines, en rijst met konijn. Van een snelle tortilla met wilde paddenstoelen en winterse, langzaam gegaarde lamsschouder met asperges en zeekraal tot verfijnde hazelnoot-pruimgebakjes. Josés interpretatie van de Catalaanse smaken zal je ongetwijfeld inspireren om zelf aan de slag te gaan in de keuken!

Het boek is ingedeeld op vlees – vis – groenten – desserts en bevat naast suggesties voor typisch Catalaanse menu’s ook tips voor authentieke eetadresjes in Catalonië.


Jamie Oliver over Catalonia van José Pizarro:
‘Een waarlijk prachtig boek, geschreven door mijn favoriete Spanjaard. Dit boek bulkt van de zonnige inspiratie en volmaakte heerlijkheid.’

 


Over de auteur
528422_849_Jos-Pizarro.jpg

José Pizarro woont al 18 jaar in het Verenigd Koninkrijk en werkte in een aantal van de meest vooraanstaande Spaanse restaurants in Londen, waaronder Eyre Brothers, Brindisa en Gaudi.
José Pizarro heeft momenteel zelf vier restaurants in Londen: José, Pizarro, José Pizarro en Little José, dat in 2017 de deuren opende.

In 2014 werd José verkozen als een van de ‘100 españoles’, een bijzonder prestigieuze prijs die de 100 belangrijkste Spanjaarden ter wereld onder de aandacht brengt. De prijs wordt toegekend aan Spanjaarden die hun talent ten dienste hebben gesteld van het grote publiek en hun nationale trots tot uiting laten komen in hun werk.