ISBN: 9789462502352
Omvang: 192 blz.
Uitvoering: gebonden
In 'Duurzaam lekker eten' inspireert landschapsecoloog en kok Martin Kintrup je om over te gaan op duurzame voeding. Met meer dan honderd recepten voor smakelijke gerechten: veelal vegetarisch of veganistisch, maar allemaal regionaal, seizoensgebonden en biologisch.
Het boek bevat een handige groente- en fruitkalender en tal van theoretische tips en praktische ideeën om plasticvrij boodschappen te doen, op de juiste manier voedsel te bewaren en je eigen groenten en kruiden te verbouwen.
Een greep uit de vele tips en recpten:
* Eet groener met bijvoorbeeld een groentegoulash of een wortel-notencake
• Gebruik restjes op een creatieve manier in een smakelijke flammkuchen of gevulde courgette
• Gooi onooglijke groente- of fruitdelen niet weg maar bereid er iets heerlijks van zoals een groentecarpaccio of groentechips
• Maak je eigen basisproducten zoals mayonaise en chutney, in plaats van deze kant-en-klaar in de winkel te kopen
Duurzaam lekker eten is hét zero waste kookboek: klimaatvriendelijk, gezond én lekker!
Fotografie: Vanessa Jansen
Vormgeving: Stuido Wouke Boog