Gewoon lekker eten

Forte

Webshop

 

 • Istanbul

  Rebecca Seal
  & Steven Joyce (fotografie)

  Istanbul

  Heerlijke eenvoudige recepten uit het hart van Turkije


  ISBN: 9789462500884
  Omvang: 256 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 27,50
Meer informatie

‘De keuken van Istanbul is net zo rijk, kleurrijk en gelaagd als de oude cultuur waar hij uit voortkomt. Rebecca Seal krijgt op succesvolle wijze het ondenkbare voor elkaar: ze brengt deze keuken in al zijn pracht en glorie naar ons toe.’ – Yotam Ottolenghi

Als je door de straten van Istanbul loopt, ontdek je een stad vol schitterende tegenstellingen. Het ene moment loop je nog een stijlvolle moderne bar uit en het volgende moment tref je, vlak om de hoek en in de schaduw van hoge minaretten, een klein voedselkarretje waar nog op traditionele wijze lamskebab boven kolen wordt geroosterd. Deze fascinerende plek op de grens van Europa en Azië,  waar Oost en West elkaar ontmoeten, inspireerde Rebecca Seal en Steven Joyce tot een culinaire ontdekkingstocht door Istanbul.

Dit boek is daar het resultaat van. Het staat vol heerlijke recepten, variërend van simpele mezze tot geurige Ottomaanse stoofschotels. Probeer de gevulde aubergines met kruidig lamsvlees, de knapperige venkelsalade met radijs, sumak en granaatappelpitjes, of de sumakkip van de barbecue,  en laat je zo meevoeren door culinair Istanbul.


Over de auteur
Rebecca-Seal-def.jpg

Rebecca Seal schrijft over eten en drinken. Voorheen werkte ze bij Observer Food Monthly. Momenteel werkt ze als freelancer voor kranten als Financial Times en tijdschriften als Grazia. Ze is regelmatig te zien op het Engelse Channel 4. Ze woont in Londen met haar partner en fotograaf.

Steven Joyce is fotograaf, gespecialiseerd in voedsel, reizen en portretten. Zijn werk wordt regelmatig gepubliceerd in Engelse kranten,

tijdschriften en kookboeken.