Gewoon lekker eten

Forte

Webshop

 

 • Planten combineren

  Modeste  Herwig
  Jeanne van Rijs

  Planten combineren

  Ontwerp zelf prachtige borders


  ISBN: 9789462502154
  Omvang: 192 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 30.99
Meer informatie

Wil je genieten van fraai aangelegde borders die het hele jaar prachtig ogen? En wil je die borders ook zelf ontwerpen? Voor iedereen die dit graag in zijn of haar eigen tuin wil realiseren is Planten combineren het perfecte boek! Het bevat een grote hoeveelheid prachtige tuinfoto’s waardoor je zeker geïnspireerd zult worden. Met de praktische aanwijzingen en het handige stappenplan kun je zelf de juiste planten kiezen en fleurige borders ontwerpen waar je jaarrond van kunt genieten.

• Ideeën voor schitterende plantcombinaties op kleur per seizoen
• Inspiratie voor lang en rijk bloeiende borders in de mooiste kleuren
• 500 tuinplanten om uit te kiezen, gerangschikt op standplaats


Over de auteurs
Modeste-Herwig-2019.jpg

Modeste Herwig (Leiden, 1963) is groenauteur, tuinfotograaf en specialist in beplantingen. Ze komt uit een ‘groene’ familie. Haar vader Rob Herwig is ’s werelds best gelezen groenauteur met meer dan 9 miljoen tuinboeken verkocht. Opa A.J. Herwig (1883) begon met het schrijven van tuinboeken. Modeste was acht jaar werkzaam in de Modeltuinen te Lunteren van haar vader om praktijkervaring op te doen.

Modeste maakt foto’s en teksten over alle aspecten van tuinieren. Inmiddels beheert zij een fotoarchief met meer dan 100.000 beelden van tuinen, planten en praktisch tuinwerk, gemaakt door haarzelf en haar vader. Zij levert foto’s en teksten aan diverse tijdschriften in binnen- en buitenland.

Het eerste tuinboek van Modeste verscheen in 1989 bij uitgeverij Terra, in 2016 kwam haar 40e boek uit. Van de Tuinplantenencyclopedie op kleur is inmiddels de 10e druk verschenen. Voor de vertaling van haar boek De Familiemoestuin bij Kosmos Uitgevers ontving zij de DGG-Buchpreis (beste Duitse tuinboek van 2008).

Kleurgebruik in de tuin is een belangrijk thema in een groot aantal titels, daarnaast toepassing van het grote sortiment tuinplanten. Vanaf 2010 geeft Modeste workshops over kleurgebruik in de tuin, het maken van beplantingsplannen, tuinplantenkennis en tuinfotografie.

Meer informatie vind je op www.modesteherwig.eu. Op de website www.garden-and-flowers.nl presenteert Modeste een uitgebreide plantendatabase.

In april 2019 verscheen bij Forte Groen Planten combineren, een compleet werk over het aanplanten van borders.Ze schreef dit boek in samenwerking met Jeanne van Rijs van Oxalis Tuinontwerpen. In maart 2021 kwam 'Zelf je tuin beplanten' uit, een boek over het zelf ontwerpen en beplanten van de hele tuin. In april 2022 verschijnt 'Marieke's pluktuin': een inspirerend boek in samenwerkig met Marieke Nolsen over het aanleggen van een pluktuin en het jaar rond genieten van je eigen bloemcreaties.

Jeanne-Rijs.jpg

In 2004 richtte Jeanne van Rijs haar ontwerpstudio Oxalis tuinontwerpen op. Oxalis tuinen kenmerken zich door heldere belijning en een losse beplanting.

Haar doel bij het creëren van tuinen is altijd om iemands droom naar een verrassend ogende en tegelijkertijd functionele tuin te vertalen naar de realiteit van een aangelegde tuin. In 2016 verscheen bij Forte Groen '30 Tuinontwerpen, ongewone ontwerpen voor een gewone tuin', een boek dat zij samen met drie collega-ontwerpers schreef over het belang en de mogelijkheden van conceptueel ontwerpen. Maaijke de Ridder maakte voor dit boek prachtige foto’s.

Haar specialisme ligt in de fijnzinnige inrichting van haar borders, waar altijd wel wat te beleven valt in kleur, geur en vorm, welk jaargetijde het ook is. Door haar opleiding als biologe aan de Radboud Universiteit in Nijmegen beschouwt zij de beplanting in een tuin graag als een ecologische eenheid; de beplanting moet passen in de omgeving, bij de grond ter plekke, waarbij de planten ook in een logische relatie tot elkaar staan. Het maken van mooie combinaties van planten en het volgen van de ontwikkelingen van diverse beplantingsstijlen heeft haar speciale aandacht.

In april 2019 verscheen bij Forte Groen haar nieuwe boek over het aanplanten van borders. Ze schreef dit in samenwerking met Modeste Herwig.

Gerelateerd