Gewoon lekker eten

Forte

Webshop

 

 • Wereldbroden

  Sophie Dupuis-Gaulier

  Wereldbroden

  Brood bakken met 100 recepten vanuit de hele wereld


  ISBN: 9789000379682
  Omvang: 224 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 29.99
Meer informatie

Van Azië tot Europa, van het Midden-Oosten tot India, van van Latijns Amerika tot de Verenigde Staten: ieder land heeft zijn eigen tradities rond het bakken van brood. In Wereldbroden vind je 100 heerlijke internationale recepten om je eigen brood te bakken. In het afgelopen jaar zijn mensen in Nederland en Vlaanderen massaal brood gaan bakken. Deeg kneden is een rustgevende bezigheid en de geur van vers gebakken brood geeft een gevoel van geborgenheid. Een heerlijk ambachtelijk product dat ook nog eens ontspanning en voldoening brengt. 

Met recepten voor Halla (traditioneel brood voor de shabbat) uit Israël, Shokupan (superzacht Japans witbrood), Turkse Pogaca (brood met feta en peterselie), Panini en Ciabata uit Italië, Russische Prianik, Duitse Lebkuchen, Schots rozijnenbrood en nog vele andere internationale broden. 

Een heerlijk boek met makkelijke recepten en goed verkrijgbare ingrediënten. Een stevig boek dat goed open blijft liggen op de keukentafel. De fotografie en vormgeving zijn prachtig, net als in de andere vijf delen in de serie Wereldgerechten.

ERRATUM
Op pagina 10 is in het basisrecept van de desemstarter helaas een storende fout blijven staan:  voor het mengsel van de eerste dag. heb je niet 100 maar 10 ml water nodig. Bijgaand de pdf van de juiste pagina.
Dit erratum is in bijna de hele opglage ingevoegd maar is ook hier te downloaden

 


Over de auteur
Sophie-Dupuis.jpg

Sophie Dupuis-Gaulier is culinair styliste en heeft al ruim tien kookboeken op haar naam staan. WERELDHAPJES en MAALTIJDSALADES zijn de eerste twee die in het Nederlands zijn vertaald.

Sophie woont in Parijs en laat zich voor haar boeken vooral inspireren door haar reizen. Haar motto is 'Bon et beau', 'Lekker en mooi' dus, en dat spat inderdaad van haar boeken af! Ze werkt veel samen met foodfotograaf Guillaume Czerw.
Inspirerende foto's, filmpjes en recepten van Sophie zijn te vinden op haar website,Instagram en Vimeo.

Gerelateerd